Naturaj är en restaurang med cirka 40 sittplatser där vi har valt att integrera köket ute i matsalen.

Restaurangen har en öppen planlösning och där större delen av gästerna sitter runt köksbaren. Restaurangen ligger i centrala Sundsvall.

Vi har även en GT-bar där du som besöker oss kan ta en gin och tonic innan eller efter maten. Även den som inte har bokat bord är välkommen in till oss och känna av stämningen.

I anslutning till restaurangen kan ni boka Studio Naturaj där vi har teambuilding-aktiviteter.

Natur och odling

Vi odlar endel av våra råvaror själva och med hjälp av lokala producenter så får vi fantastiska råvaror att jobba med.

 

Från skogarna plockar vi granskott, svampar, örter, kottar och mycket mer som vi konserverar och använder i våran matlagning som små smakbrytare.

Djuren

Våra djur på gården hjälper oss med att bearbeta jorden, ger oss ägg och även gör oss glada varje dag. 

Vi komposterar den vegetabiliska avfallen från restaurangen på gården, som med hjälp av lite djurskit blir till extra näring till våra odlingar.

Vår filosofi

Att jobba nära naturen på ett hållbart sätt är viktigt för oss! 

Vi jobbar ständigt för att få ett slutet kretslopp, därav att vi odlar mer och mer på gården, att vi använder oss utav naturens skafferi och med hjälp av våra djur och vår kompostering ger vi lite tillbaka till jorden.

Våra råvaror försöker vi handla så lokalt som möjligt, även vinerna som vi väjer att servera kommer enbart från europeiska länder. 

För oss är rena och tydliga smaker viktiga men även göra dem intressanta med en liten twist. 

Våran restaurang är sparsamt inredd och det är våra gäster och oss själva som ger den liv varje kväll.

Johan Backéus

Född i Sundsvall och uppvuxen i Norrlindsjö. Har jobbat på restauranger som Gondolen, Restaurang Bar, LUX och matstudion Aveqia i Stockholm.

Johan deltog ett flertal gånger i tävlingen Årets kock (svenska mästerskapet i matlagning) och år 2017 tog han hem guldet som gav han utmärkelsen som Årets kock 2017.

Birgit Malmcrona

Född i Madrid Spanien. Har jobbat i restauranger som Gondolen, Shibumi och Ichi i Stockholm. Hon började jobba i Gondolen när hon flyttade till Stockholm, där fick hon lära sig grunderna för den svenska husmanskosten.

Där efter valde hon att jobba på restauranger som fokuserade mer i den japanska smaken och gillar därför att använda dessa råvaror och tekniker i sin matlagning. 

Prata med oss

Epost: info@naturaj.se

Besök oss

Torggatan 1
852 30 Sundsvall